Dr Schorsch vrzählt vom 3. September 2016

Dr Schorsch vrzählt seit 21. Februar 2015 jeden Samschtich en der Bietigheimer, Sachsenheimer, Bönnigheimer Zeitung.


Em Altr wird mr beim Kaffee gnusssüchtig. En dr Jugend, dâ läppert mr ganz ogeniert an Muckafuck en sich nei. Aus’m Wassrkessl durch dr Melitta-Filter brodelda Kaffee gâht’s nâ schnell übr zom Tässle aus dr Kaffeemaschee. Fascht zwangsläufig isch nâ di italienisch’ Phase komma, mit dem Aluminium-Kaffeekochr, wo, wie aus Geischterhand, des Wassr vom ondra Behälter en dr obere neibrodelt isch, wenn mr des Häfele uff dr hoiße Herd geschtellt hât. Übergangsweis’ hât mr für dia französische Moment nâ sein Kaffee mit exakt 90 Grad hoißem Wasser in dem Glaskolbe macht, der am ma lange Stecka a Metallsieb ghet hât, mit dem mr des Kaffeemehl nâch drei Minuta nâch onda druckt hât’. Entzwischa lässt mr sich sei Kaffeele vom Vollautomata kredenza, aus extra gmahlene Bohna ond natürlich mit gfiltertem Hahnewassr.

A guate Woch’ ond em Herrgott sein Sega